Tresorter | Snekkeriet SteinsvikTresorter

Tjenester » Trapper » Tresorter

Trapper utsettes for slitasje og påkjenninger. Særlig hvis det er små barn i huset, er det ikke til å unngå at interiører utsettes for røff behandling. Det er imidlertid fullt mulig å ta visse forholdsregler for å unngå hakk og småskader.

Det er vel kjent at furu er et relativt mykt treslag. Samtlige av våre trapper kan derfor leveres både med trinn i Furu og med trinn i harde tresorter som Valnøtt, Eik, Ask, Bøk, og Bjørk. Vi kan også levere trapper med eksotisk edeltre slik som Mahogny, Teak og Merbau.

Ved valg av harde tresorter i trinnene, kan det i tillegg til bedret holdbarhet også oppnå mange virkningsfulle designeffekter. En trapp som består av lyse treslag som Ask eller Bjørk, gir et lett, luftig og typisk skandinavisk inntrykk, samtidig som hensynet til holdbarhet ivaretas. En trapp med mørkere trinn i hardtre, som Eik eller Valnøtt, kombinert med for eksempel hvite vanger, representerer et mer klassisk uttrykk, der valg av håndlister i mørkt tre ytterligere vil understreke dette.

Hardheten til de forsjellige tresortene er som følger fra hardest til mykest.

  1. Bøk
  2. Ask
  3. Valnøtt
  4. Eik
  5. Bjørk
  6. Furu